produkty v košíku:0
suma spolu:
0,00

Kurz ,,Čokoláda - pokročilí,, s Jožkou Zaukolcovou

Kurz ,,Čokoláda - pokročilí,, s Jožkou Zaukolcovou

Referenčné číslo: 09425

KLUB CUKRÁROV ORGANIZUJE ODBORNÉ ŠKOLENIE POD NÁZVOM

Čokoláda- II. pre pokročilých

Lektor- Mgr. Jozefína Zaukolcová -predseda klubu cukrárov SZKC , Majster  odbornej výchovy

Termín: 5.11. 2016 (sobota)

V čase:od 9.00 – 16.00 hod 

Potrebné pomôcky: zástera

Obsahom druhého stupňa kurzu bude zdokonaliť sa v práci s čokoládou, ktorá má veľmi široké využitie nie len pri pralinkách ale aj dezertov a iných  cukrárskych výrobkov a to je samostatné zdobenie, príprava krájaných praliniek, čokoládové peny -  banketky, mrazené dezerty, servírovanie s použitím pripravených ozdôb.

Kurz  bude zameraný na voľnú tvorivosť a nadobudnuté zručnosti práce s čokoládou. Jej praktické využitie pri príprave dezertov. Kurz je vhodný pre záujemcov, ktorí absolvovali už základný kurz čokolády.  Každý účastník kurzu bude mať možnosť spoločne pripraviť krájané pralinky, plnené banketky a dezerty.

Obsah kurzu : 

Príprava krájaných praliniek –  príprava ganachov, odležanie, dokončovanie

 

Temperovanie čokolády – miešanie, očkovanie, skúška teploty, použitie temperovacieho zariadenia

 

Príprava čokoládových ozdôb – čokoládové cigarety, sprižiny, použitie transférfólií, reliéfne fólie , kakaové maslo

 

Príprava čokoládových banketiek – odlievanie vo formách, príprava čokoládovej peny, zdobenie, príprava želé

 

Mrazené dezerty – príprava, zdobenie, servírovanie

 

Každá účastník kurzu bude mať možnosť pripraviť krájané pralinky, ozdoby z čokolády,  plnené banketky a servírovať dezerty.

 

 

Čokoláda – II. pre pokročilých 

 

Spracovanie čokolády, viaceré spôsoby, sladké receptúry 

                                        

Sobota :

9.00  - 9. 30 hod.  úvod

        Čokoláda – privítanie, program kurzu 

 

9.30 hod – 11.00 hod

        Temperovanie čokolády – miešanie, očkovanie, skúška teploty, použitie temperovacieho zariadenia

        Príprava krájaných praliniek –  príprava ganachov, odležanie, dokončovanie

        Príprava mrazených dezertov – zamrazenie

 

11.00 hod – 12.30 hod

        Príprava čokoládových ozdôb – čokoládové cigarety, sprižiny, použitie transférfólií, reliéfne fólie , kakaové maslo,

        Príprava čokoládových banketiek – odlievanie vo formách, príprava čokoládovej peny, zdobenie, príprava želé

 

12.30  – 13.00 hod prestávka - obed, občerstvenie

 

13.00 -  14.30 hod pokračovanie

          Dokončovanie krájaných praliniek

          Príprava želé, plnenie banketiek

          Príprava omáčok

 

14.30 -  15.30 hod 

          Dokončovanie mrazených dezertov, banketiek

          Zdobenie, servírovanie

 

15.30- 16.00 hod záver, rozlúčenie

           Odovzdanie osvedčení 

           Upratovanie

 

Miesto konania  :Stredná odborná škola obchodu a služieb, ulica 1.Mája 1264, 02 01 Púchov

                             Budove C, vchod oproti poisťovni Dôvera 

 

V cene je zahrnutý kurz + pitný režim, obed si zabezpečuje každý sám (donášková služba, prípadne sa pôjdete niekam najesť). Počet účastníkov na kurz je obmedzený, max. počet je 8-9 ľudí.

Ak máte záujem, záväzne sa môžete prihlásiť prostredníctvom nášho e-mailu: tfornax@peceniehrou.sk.

Po záväznom prihlásení vám budú zaslané ďalšie informácie.



Cena: 80,00 € s DPH
+odporučiť známemu

Fotogaléria

Odporučiť známemu


 
(Viacero e-mailov oddeľte bodkočiarkou ';')
 

Ohodnoťte tento produkt
Diskusia
(Počet príspevkov: 4)
lucia s.
22.01.2014 11:41:42

aj na jesen budu terminy?

admin
22.01.2014 14:44:19

V lete bude pauza a na jaseň budú určite ešte ďalšie termíny.

Elena Masláková
18.03.2014 17:27:35

Ak som nebola na kurze čokolády pre začiatočníkov, mohlôa by som sa prihlásiť na kurz , ktorý sa bude konať 5.4.2014?

 
18.03.2014 19:41:23

Nie je to vyslovene podmienkou, ale je dobré absolvovať predtým začiatočnícky, alebo mať nejaké skúsenosti s temperovaním čokolády...

Pridajte Váš komentár