Milí zákazníci, zaznamenali sme problém so serverom @centrum.sk!
Ak Vám nejde prihlásiť sa do účtu, kontaktujte nás prosím telefonicky.

5 Tipov ako ozdobiť tortu bez fondánu

14.10.2018 | Sea

Často Vám zákazníci vravia, že nemajú radi fondán? Radi by ste nahradili poťahovú hmotu, no neviete čím? Zhrnuli sme pre Vás zopár trikov ako ozdobiť povrch torty bez použitia fondánu. Vyberte si ten svoj.

Ganache

Pripravíme si ganache. Potrebujeme dve základné suroviny. Pravú čokoládu (napr. Callebaut, Ariba alebo iná) a živočíšnu šľahačku. Smotanu budeme prevárať, preto nepoužívame rastlinnú.

Pomer s ktorým budeme pracovať je 3 diely čokolády : 1 diel šľahačky.

Akonáhle privedieme smotanu do bodu varu, vypneme a zalejeme ňou nalámanú čokoládu. Miešame až kým nám nevznikne hladká hmota. Ak ganache nie je horúca, môžeme nanášať na tortu. Uhladíme do hladka pomocou palety alebo vysokej plastovej stierky. Ak nám znikli drobné prasklinky a iné nedokonalosti, nanieseme druhú vrstvu.

Ganache môžeme vrstviť vo viacerých farbách, dofarbiť prachovými farbami alebo vytieňovať pomocou spreja alebo airbrushu.

Tvarovanie krému

Ak nanesieme vačšie množstvo krému (ganache), pomocou niekoľkých pomôcok ho môžeme jednoducho tvarovať. Či už rôznymi kartami so vzorom, úzkou paletou alebo nám postačí obyčajná lyžička. Pre uľahčenie odporúčame použiť otočný stojan.

Velvet sprej

Pomocou tohto špeciálneho spreja na báze kakaového masla, dokážete vytvoriť na vašich dezertoch zamatový efekt. Dôležité je, aby dezert bol zmrazený a sprej v čase používania mal izbovú teplotu. Vďaka tomu kakaové maslo v spreji zreaguje so zmrazeným povrchom a vytvorí zamatový efekt. Postup je jednoduchý. Rovnomerne nastriekame farbu na povrch celého dezertu. A máme hotovo.

Zrkadlová glazúra

Vytvorte zo svojej torty zrkadlo. Rozpusťte zrkadlovú polevu a rovnomerne polejte povrch zmrazenej torty alebo dezertu. Pozor, ak chcete naozaj skvelý výsledok, pri práci so zrkadlovou polevou je najkľúčovejší dokonalo zahladený povrch. Poliatu tortu stačí dozdobiť pár kúskami ovocia a dezert je hotový.

Čokoládová poleva

Ak ste milovník čokolády, tortu môžete jednoducho poliať. Vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnnej rúre si roztopíme čokoládu zriedenú tukom a rovnomerne polejeme celý povrch. Necháme zaschnúť.

Ak nechceme poliať celú tortu, pomocou čokolády môžeme vytvoriť zaujímavé stekance. Na vrch torty nalejeme menšie množstvo čokolády a necháme nerovnomerne stiesť po okrajoch.

Na vrch stránky
Tento web používa k poskytovaniu služieb, personalizácii reklám a analýze návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu vyjadrujete súhlas s ich použitím. Súhlasím Ďalšie informácie