CHOCOTRANSFER - Postup ako použiť transfer fóliu na čokoládu

15.11.2021 | Sea

Nepoznáte chocotrasfer alebo neviete ako ho použiť ? Je to fólia so vzorom z kakaového masla, ktorý sa teplom prenesie na čokoládu. Postup je naozaj jednoduchý. Použite na boky toriet, na zákusky, do pralinkových foriem alebo si vyrobte krásne čokoládové dekorácie. Podrobný chocotransfer postup nájdete v článku.

Ako si pripraviť fóliu?

Fóliu so vzorom (chocotransfer) môžete použiť celú alebo nastrihať podľa vašej potreby. Poprípade vložte do formy na pralinky apod.

Dôležité je umiestniť fóliu drsnou časťou nahor. Na tej sa nachádza farbivo, ktoré sa otlačí do čokolády.

Fóliu umiestnite na rovný a pevný povrch. Napr. stôl alebo doska.

Akú čokoládu použiť ?

Čokoládu môžete použiť bielu, mliečnu, horkú, ruby alebo farebnú.

Vyberajte podľa farby chocotransfera tak, aby vzor farebne vynikol.

Ako naniesť čokoládu?

Roztopenú čokoládu nalejte po malých množstvách na fóliu.

Pozor! Čokoláda nesmie byť príliš teplá, inak sa fólia zvlní.

Pomocou karty alebo inej stierky rovnomerne rozotrite čokoládu.

Ak idete fóliu použiť na vrch koláča, natretú fóliu opatrne preklopte na rez a jemne pritlačte.

Ak idete robiť dekorácie, nechajte vychladnúť voľne.

Kedy dať fóliu dolu?

Pri teplote okolo 5°C tuhne čokoláda cca 20min.

Fóliu odliepajte z rohu. Ak Vám zostáva úplne čistá fólia, opatrne stiahnite celú.

Čistú fóliu môžete použiť na prácu s čokoládou alebo jednoducho zahodiť.

Ako vyrobím čokoládové dekorácie?

Ak necháte vyschnúť celý plát samostatne, po stiahnutí fólie môžete čokoládu nalámať na nepravidelné kúsky. Použite ich ako ozdoby na zákusky, muffiny, do pohárikov apod.

Môžete si pomôcť aj vykrajovačmi, pomocou ktorých naznačíte vzory do čokolády, keď nie je ešte úplne tuhá. Následne necháte úplne vytvrdnúť. Pri lámaní, sa Vám dekorácia uvolnia podľa vykrojených tvarov.

Odkazy na použité pomôcky

--> Chocotransfer fólie

--> Čokoláda

--> Stierky

Na vrch stránky
Tento web používa k poskytovaniu služieb, personalizácii reklám a analýze návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu vyjadrujete súhlas s ich použitím. Súhlasím Ďalšie informácie