11.11.2021 | Sea
V miske zmiešajte preosiatu múku a práškový cukor. Primiešajte sódu a koreniny.
Maslo izbovej teploty zmiešajte s vajíčkami a medom. Prisypte suchú zmes a pomocou mixéra vymieste hladké cesto. Zabaľte do potravinárskej fólie a nechajte v chladničke aspoň 24 hodín.
Po vytiahnutí cesto jemne premieste. Rozvaľkajte do požadovanej hrúbky a pomocou vykrajovačiek vykrajujte tvary. Podsýpajte hladkou múkou. Vykrojené tvary ukladajte na plech vyložený papierom na pečenie.
Pečieme pri 170°C cca 6 - 8 min. Odsledujte si čas. Závisí od typu rúry aj veľkosti medovníka. Vyťahujeme, keď okraje medovníky začnú isť do zlatista.
Pri zdobení sa môžete naozaj vyhrať a využiť svoju fantáziu.
Zdobiť môžete klasickou bielkovou polevou alebo máme pre Vás TIP.
Kráľovská glazúra na zdobenie. Stačí pridať vodu, dať do vrecka a zdobíte raz-dva.
Ak chcete zdobiť farebnými polevami, jednoducho primiešajte farbivo.
Hustotu polevy si musíte určiť sami. Niekto zdobí hustejšou polevou, niekto si zarába z danej farby 2 hustoty polevy. Tie sa využivajú pri kontúre a vylievaní väčších plôch.
Pri zdobení je skvelé mať zarobené polevy v miske vystlanej a prikrytej vlhkým obrúskom. Zabránite tak zbytočnému vysychaniu polevy.
Ak neminiete všetku polevu, vložte v misku s polevami do chladničky. Uistite sa, že sú riadne prikryté vlhkým obrúskom.
Pred ďaľším použitím vrecko s polevou ,,premieste,, v ruke, aby sa usadené farbivo rozmiešalo.
Takto môžete polevu skladovať približne týždeň.
Vrecká na zdobenie môžete použiť rôzne. Je to len o skúšaní a každému vyhovuje niečo iné. K dispozícii sú vrecká so špičkou alebo klasické vrecká, kde si špičku pristihnete sami podľa potreby.
U nás v ponuke nájdete aj rôzne cukrové ozdoby, ktoré obľubujú najmä deti.
Dôležitý je aj obal, ktorý tvorí celkový dojem výrobku.
Môžete použiť celofánové vrecká alebo krabičky, ktoré u nás najdete v rôznych veľkostiach a prevedeniach.