Tortové formy na pečenie

14.10.2018 | Sea

Často sa nás pýtate ako piecť vo formách bez odnímateľného dna. Nie je to žiadna veda. Radi poradíme ako nato.

Formy sú vyrábané ručne z pocínovaného plechu.

Sú určené na krátkodobý styk s potravinami, predovšetkým na pečenie. Pri používaní na mrazené dezerty a raw torty, nezaručujeme dlhú životnosť formy.

Po použití je dôležité formu umyť a dôkladne utrieť dosucha.

Ak pečieme pomocou ráfika (obruče bez dna), umiestnime ráfik na rovný plech vyložený papierom na pečenie. Nalejeme cesto.

Ak používame formu s pevným dnom, vystrihneme papier na pečenie podľa tvaru formy. Boky nevymasťujeme, aby mám cesto krásne vyšlo smerom nahor a nešmýkalo sa po stranách.

Po upečení jemne uvoľníme boky a ľahko korpus vyklopíme.

Na vrch stránky
Tento web používa k poskytovaniu služieb, personalizácii reklám a analýze návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu vyjadrujete súhlas s ich použitím. Súhlasím Ďalšie informácie