07.03.2022 | Mgr. Jozefína Zaukolcová
čokoláda ako základný pojem – teoretická časť
temperovanie čokolády - základná a podstatná časť pri príprave praliniek, spôsoby temperovania
príprava pralinkových foriem – dôkladné čistenie, maľovanie prifarbeným kakaovým maslom, pred vylievaním, jednotlivé jednoduché techniky
vylievanie foriem vytemperovanou čokoládou
príprava náplní – základný „ganache“, dochucovanie náplní, niekoľko jednoduchých receptúr, plnenie praliniek. Použitie základných trvanlivých náplní, dochucovanie.
zaťahovanie „ viečkovanie“ praliniek - konečná fáza prípravy. Zrenie, kryštalizácia praliniek vo formách, jednoduché ozdoby
príprava lávového koláčika – pečenej čokolády s malinami a zmrzlinou
základné receptúry
Termín kurzu: september – október 2022
podľa aktuálnej epidemiologickej situácie a hygienických nariadení
v čase: od 9.00-15.00 hod
Miesto konania: Stredná odborná škola obchodu a služieb , ulica 1. Mája 1264, 020 01 Púchov , Budova C -bočný vchod
Odborný garant : Mgr. Jozefína Zaukolcová- predseda klubu cukrárov SZKC, Majster odbornej výchovy
cena kurzu: 140€
Kurz trvá 6 hodín,
bude realizovaný
v sobotu od 9,00 – 15,00h
počet osôb : 5- 8
Potrebné pomôcky: zástera
V cene je zahrnutý kurz + pitný režim, obed si zabezpečuje každý sám (donášková služba, prípadne sa pôjdete niekam najesť). Počet účastníkov na kurz je obmedzený, max. počet je 5-8 ľudí.
Ak máte záujem, kliknite na políčko prihlásiť a vyplňte formulár.
Po záväznom prihlásení vám budú zaslané ďalšie informácie.
Ak máte záujem o tento kurz objednjte sa nezáväzne už teraz , nakoľko podľa prejaveného zaujmu budeme určovať poradie a presný termín jednotlivých kurzov
V prípade nenaplnenia minimálneho počtu účastníkov na školení si organizátor vyhradzuje právo školenie presunúť na iný termín , prípadne školenie zrušiť.
Klub cukrárov : zaukolcovaj@gmail.com
instagram: jozka_zaukolcova