Kurz ,,Čokoláda s Jožkou Zaukolcovou

12.01.2019 | Mgr. Jozefína Zaukolcová

KLUB CUKRÁROV ORGANIZUJE : Odborné školenie je  zamerané na spracovanie belgickej čokolády značky „Callebaut“ Obsahom školenia bude oboznámiť sa a naučiť, prakticky pracovať s čokoládou.Školenie  bude zamerané na teóriu, ale najmä na názornú prácu s čokoládou, prípravu praliniek a ganachov. Každý účastník kurzu bude pracovať s čokoládou!!!                                           

OBSAH ŠKOLENIA:


-teória:Čokoláda ako základný pojem – zložene čokolády, hodnotenie kvality čokolády, druhy čokolády. Výroba čokolády zo základnej suroviny KAKAOVÝCH BOBOV, spracovanie na základný produkt - základnú kakaovú hmotu, kakaové maslo, kak. prášok -teoretická časť.

-temperovanie čokolády - základná a podstatná časť pri príprave praliniek, spôsoby temperovania podľa daných výrobných možností. Skúška teploty čokolády.

-príprava pralinkových foriem – dôkladné čistenie, maľovanie prifarbený kak. maslom, zdobenie foriem vytemperovanou čokoládou pred vylievaním, jednotlivé jednoduché techniky.

-vylievanie foriem vytemperovanou čokoládou - možné chyby, ktorých je potrebné vyvarovať sa pri tejto technologickej časti prípravy.

-príprava náplní – základný „ganache“, dochucovanie náplní, niekoľko jednoduchých receptúr, plnenie praliniek. Použitie základných trvanlivých náplní, dochucovanie.

-zaťahovanie „ viečkovanie“ praliniek - konečná fáza prípravy. Zretie praliniek vo formách, opakovaná technológia prípravy ďalších praliniek a základných liatych ozdôb a truflí.

-spracovanie čokolády, viaceré spôsoby, sladké receptúry

KEDY? KDE? S KÝM? KOĽKO?

Termín kurzu:12.1.2019 v čase: od 9.00-16.00 hod

Miesto konania: Stredná odborná škola obchodu a služieb , ulica 1. Mája 1264, 020 01 Púchov , Budova C -bočný vchod

Odborný garant : Mgr. Jozefína Zaukolcová- predseda klubu cukrárov SZKC, Majster odbornej výchovy

cena kurzu: 95€

HARMONOGRAM:

Sobota :

9.00 - 9. 30 hod. úvod

Čokoláda ako základný pojem – teoretická časť



9.30 hod – 12.00 hod pokračovanie

Temperovanie čokolády , príprava hmoty na pečenú čokoládu

práca s pralinkovými formami, príprava ganachov



12.00 – 12.30 hod prestávka - obed, občerstvenie



12.30 - 14.00. hod príprava

Dokončovanie praliniek, príprava truflí, jednoduchých čokoládových ozdôb



14.00 – 14.15 hod prestávka – káva, čaj



14.15 - 15.30 hod pokračovanie

dokončenie truflé, zliepanie čokoládových figúrok



15.30- 16.00 hod záver, rozlúčenie

Upratovanie

DOPLNKOVÉ INFORMÁCIE:

Potrebné pomôcky: zástera

V cene je zahrnutý kurz + pitný režim, obed si zabezpečuje každý sám (donášková služba, prípadne sa pôjdete niekam najesť). Počet účastníkov na kurz je obmedzený, max. počet je 8-9 ľudí.

Ak máte záujem, kliknite na políčko prihlásiť a vyplňte formulár.

Po záväznom prihlásení vám budú zaslané ďalšie informácie.



V prípade nenaplnenia minimálneho počtu účastníkov na školení si organizátor vyhradzuje právo školenie presunúť na iný termín , prípadne školenie zrušiť.


Máte záujem o toto školenie / kurz? Vyplňte prosím krátky formulár a my sa Vám v čo najkratšej dobe ozveme.







Váš dotaz bol odoslaný, ďakujeme. Ozveme sa Vám v čo najkratšej dobe.
Na vrch stránky
Tento web používa k poskytovaniu služieb, personalizácii reklám a analýze návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu vyjadrujete súhlas s ich použitím. Súhlasím Ďalšie informácie

Vitajte!

Práve ste vkročili na cestu ľahkosti a hravej radosti, ktorá je plná opojnej chuti a vône, je farebná a sladká. Láka vás tvoriť a odkrývať nekonečné more sladkých možností, tvarov od výmyslu sveta a tých najlepších ingrediencií.

Skutočnú radosť nám prináša to, čo dokáže potešiť aj ostatných. Veď inak by to nemalo zmysel. Ak sladká dobrota, ktorú upečiete chutí aj ostatným, prestáva byť iba niečím, čo ste napiekli.

Pozývate tak všetkých do sveta sladkej rozprávky a vytvárate potešenie, ktoré vyčarí úsmev. Je to oslava chuti a sladký život predsa chutí viac.

Chceme vám ponúknuť všetko, čo uľahčí vaše pečenie a skrášli vaše sladké dobroty. Stačí si vybrať...